Sub-menu

LEZING: BIJNA-DOOD ERVARINGEN     <=terug

Op woensdagavond 15 januari is er in de Lucaskerk een lezing over bijna-dood ervaringen.
vrijdagavond 13 december organiseert de Werkgroep Geloofsverdieping weer een filmavond. Dit keer de film, Life of Pi.
(Voor andere activeiten, klik op: Programma Geloofsverdieping.)Eén van de gaven van de mensheid is dat zij grenzen kan verleggen, in allerlei facetten van het leven. Eén grens lijkt echter nog onoverbrugbaar, en dat is die van de (bijna-)dood.
Het mysterie van de (bijna-)dood is door de eeuwen heen overladen met allerlei belevingen, theorieën en geloofsopvattingen. Denkbeelden die waarheidsgetrouw lijken, maar soms ook ongeloofwaardig en misleidend.
Vragen rondom leven en dood; we willen er toch een antwoord op. Is de dood het einde? Is er zicht op een leven na de (bijna-)dood? Hebben we een eindeloos bewustzijn, een eeuwig leven? Zien we onze overleden dierbaren ooit nog terug, of duren relaties voort tot de dood ons scheidt?

Deze avond neemt drs. Maureen Venselaar ons in een lezing mee in haar theorieën over de ( bijna-)dood ervaringen. Zij geeft een verklaring van kenmerken die erbij meespelen, gebaseerd op een tienjarige detailstudie naar honderden (bijna-)dood ervaringen.

  

Maureen Venselaar is achttien jaar geestelijk verzorger geweest. Zo kwam zij in aanraking met vragen rondom leven en dood. Ook bijzondere ervaringen als de (bijna-)dood kwam ze in haar werk vaak tegen.
In haar boek: De (bijna-)dood ontrafeld, geeft zij haar visie op de bijna-dood ervaring en het leven hierna.
(Dit boek is te koop voor 24,95).

Plaats: Lucaskerk, Hoogstraat 26, Vlaardingen
Datum en tijd: woensdag 15 januari 2014, aanvang 20.00 uur. Inloop vanaf 19.45 uur.
Kosten: een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Wij vinden het fijn om vooraf uw aanmelding te ontvangen.
Bij voorkeur via e-mailadres: geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl 
of via het secretariaat van uw deelgemeenschap

<=terug