Sub-menu

FILMAVOND: LIFE OF PI     <=terug

Op vrijdagavond 13 december organiseert de Werkgroep Geloofsverdieping weer een filmavond. Dit keer de film, Life of Pi.
(Voor andere activeiten, klik op: Programma Geloofsverdieping.)LIFE OF PI
Het leven van Pi vertelt het ongelooflijke verhaal van Piscine Patel, een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been, een orang-oetang en een tijger van 200 kilo.
Dit alles vertelt Pi op latere leeftijd aan een schrijver, die over hem gehoord heeft en hem komt opzoeken. De schrijver ontdekt eigenlijk dat het gaat om 2 verhalen, twee verschillende versies. Pi zegt dat de oorzaak van de ramp nooit werd opgehelderd en omdat hij de enige overlevende is er ook geen bewijzen zijn welk verhaal nu waar is.
Daarop vraagt hij de schrijver welk verhaal hij prefereert. De schrijver kiest voor het eerste omdat dat het mooiste is. Daarop stelt Pi dat dit hetzelfde is met religie: hun leer is zo bijzonder dat het moeilijk te geloven is, maar waar men zich toch aan overgeeft.

We kijken naar de film en gaan o.l.v. pastor Mirjam Heikens over de film met elkaar in gesprek.
De filmavond begint om 19.30 uur en wordt gehouden in de Pax Christikerk, Reigerlaan 51, te Vlaardingen.
Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Wij vinden het fijn om vooraf uw aanmelding te ontvangen.
Bij voorkeur via e-mailadres: geloofsverdieping@goedeherderparochie.nl 
of via het secretariaat van uw deelgemeenschap


<=terug