Zinloos geweld door nieuwe coalitie
Ik stond met iemand te praten bij de benzinepomp, die autopech had. En zoals gewoonlijk liet de wegenwacht weer lang op zich wachten. Het enige waar je bij hun niet lang op hoeft te wachten is de rekening. Maar om de tijd te doden, deed hij de Radio aan en ik hoorde, dat bij de besprekingen voor de nieuwe coalitie in mijn stad, er hoogstwaarschijnlijk een coalitie van twee linkse partijen en één rechtse zal komen. Dat kan nooit goed gaan. Dat is hetzelfde als een Engelsman, die Links gaat rijden in Nederland. Het zal hoogstens 10 minuten goed gaan, voordat er een frontale botsing plaatsvindt. Dit staat gelijk aan zinloos geweld, want je had het kunnen zien aankomen. Dus ik, Dokter Johnny Love, besloot om een stille tocht te organiseren voor deze coalitie, om de mensen te herinneren, dat dit niet meer mag gebeuren.

De landelijke verkiezingen staan ook weer voor de deur en de afgelopen 4 jaar heeft het huidige kabinet ook zinloos geweld gepleegd in onze portemonnaie. Zinloos geweld bij de pluimveehouders en hobbyisten, die hun kippen in kratten moesten doden en honderden medewerkers moesten ontslaan. Terwijl van deze vogels een heerlijk broodje kip Kerrie gemaakt had kunnen worden. Zinloos geweld die de regering toestaat op 3 FM. Als ik sommige DJ's hoor draaien, draait mijn maag ook. Datzelfde gevoel had ik, toen ik de Ronduit Praiseband Shine Jesus Shine hoorde zingen en als gevolg van dit zinloze geweld aan mijn oren kreeg ik nog diaree ook. Wat een vreselijke ervaring.

Daarom ga ik een stille tocht regelen, voor het zinloze geweld wat ons is aangedaan door de nog komende en daarna misschien snel vallende coalitie. Eigenlijk zou een coalitie van de partijen die in de gemeenteraad zitten ook moeten kunnen aftreden als ze falen en moeten er gewoon weer nieuwe verkiezingen komen, waarna de nieuwe winnaars de resterende periode kunnen afmaken. Want anders zit je met 4 jaar zinloos geweld, van politieke partijen die al na 1 jaar hebben laten zien, dat ze het niet kunnen opbrengen de stad te leiden. En waar ik me dan erg aan kan ergeren, is hoe dit zinloze geweld, dat ons wordt aangedaan door de politiek, wordt goedgepraat door geweldloze zinnen.