De officiŽle site van de Tilburgse Terrarium Vereniging
Verenigingsinformatie Verwijslijst het Terrarium Contact Beurs
Voorpagina
Aanmelden
Agenda
Advertenties
Wetgeving
Fotoalbum
Repweb Forum
Gastenboek
Artikelen
Sponsors

Algemene Informatie TTV


De TTV (Tilburgse Terrarium Vereniging) is in 1983 opgericht als plaatselijke vereniging, bedoeld als ontmoetingspunt voor reptielenliefhebbers in de regio. Sindsdien is de vereniging echter uitgegroeid tot de op twee na grootste vereniging voor terrariumliefhebbers in de Benelux, met leden in geheel Nederland, België en daarbuiten.

De TTV is een echte liefhebbersvereniging, voor liefhebbers van terrariumdieren natuurlijk. We hebben dan ook geen semi-wetenschappelijke aspiraties maar we richten ons primair op de terrariumhouder. De TTV is van oorsprong een vereniging met leden die zich vooral met slangen bezighielden en ook nu zijn er nog erg veel slangenhouders onder de leden. Maar er zijn ook veel leden die hagedissen, schildpadden, kikkers en ongewervelden houden. Dit zie je o.a. terug in het verenigingsblad Het Terrarium.

Hieronder worden de diverse aspecten van de vereniging toegelicht. Wil je direct lid worden, klik dan hier.

Nieuwsbrief

We proberen iedere maand (einde van de maand) een nieuwsbrief uit te brengen. Wel moet U zich dan Aanmelden op deze site en de sites www.smartpages.nl en www.smartvcs.nl als veilige afzenders toevoegen. Zeker Hotmail wil de nieuwsbrief nog wel eens als ongewenst zien.

Verwijslijst

Eén van de belangrijkste aspecten van een vereniging is dat de leden elkaar helpen. Daar is de TTV zich zeker van bewust en er zijn dan ook een aantal manieren waarop ‘experts’ binnen de vereniging naar wijze raad gevraagd kan worden.

Deze experts zijn allemaal weergegeven in de verwijslijst. Hier zijn zij per onderwerp weergegeven en zo kun je bij iemand terecht als je vragen hebt. Deze personen kunnen je ofwel direct helpen of hij/zij kan je doorverwijzen naar iemand anders. In de Verwijslijst zijn bijvoorbeeld mensen opgenomen die je kunnen helpen met diverse diergroepen, Wetgeving of ziekten. In de on-line Verwijslijst is ook informatie over de bestuursleden, redactie etc weergegeven.

Tilburgse Terrarium Dagen

Al vele jaren organiseren de TTV en Dierenpark Reptielenhuis De Oliemeulen elk jaar de Tilburgse Terrarium Dagen. Naast een beurs bieden deze dagen ruim de gelegenheid om leden en andere terrariumliefhebbers te ontmoeten en dit alles in een erg gezellige sfeer. De TTD is simpelweg de gezelligste terrariumhappening van het jaar! En je kunt natuurlijk ook de dieren in het De Oliemeulen goed bekijken.

Een stukje Geschiedenis

De initiatiefnemer voor het opzetten van de TTV was de toenmalige eigenaar van Kameleon (een reptielenspeciaalzaak in Tilburg): Johan Maas. De eerste bestuursleden waren Ton Brouwers (leraar basisonderwijs in Tilburg) Piet Herijgers, en Ton Steehouder (leraar aan een Lerarenopleiding Basisonderwijs).

Maar ondertussen is de TTV dus uitgegroeid tot één van de grootste terrariumverenigingen van de Benelux. Er zijn contacten met de andere verenigingen in de Benelux en er zijn ook contacten met verenigingen in bijvoorbeeld Zweden. Daarnaast maakt de TTV deel uit van de SATO (samenwerkende Aquarium en Terrarium Organisaties) en van de Werkgroep Reptielen en Amfibieën van het Platvorm Verantwoord Huisdierenbezit.

Het Dagelijks Bestuur wordt momenteel gevormd door " Leo Jansen" (voorzitter), Barry van Laar (secretaris) en Mariska Scholte (penningmeester). Algemeen Bestuursleden zijn: Marcel Schepers.

Lid worden?

Zoals je ziet, heeft een lidmaatschap van de TTV veel te bieden. En dat alles voor een zeer schappelijke lidmaatschapsprijs.

Volg de link naar het aanmeldingsformulier en vul het volledig in. Je wordt dan automatisch lid en je word als zodanig in het eerstvolgende nummer van Het Terrarium genoemd. Vervolgens krijg je een acceptgiro toegezonden waarmee je het lidmaatschapsgeld kunt voldoen. Als het lopende verenigingsjaar (van juli t/m juni) bijna afgelopen is, krijg je vanzelf een acceptgiro toegezonden waarmee je de lidmaatschapsgelden voor de nieuwe jaargang kunt betalen.

Vragen?

Als je nog vragen zou hebben, ga dan naar contact!