Home Algemeen Agenda Gorzenklok Web-kapel Geschiedenis Kerkgebouw Vr.Stichting


KERSTLICHTJESTOCHT 2014     <=terug

Kerstlichtjestocht in Schiedam

Op zondagmiddag 21 december is er in Schiedam de Kerstlichtjestocht voor kinderen van ongeveer 4 t/m 10 jaar. De tocht begint bij molen De Nolet, om 17.00 uur, als het al lekker donker is. Alle kinderen krijgen een kerstlichtje en gaan op pad. Onderweg komen ze figuren uit het kerstverhaal tegen.

 

SPEELGOED EN VOEDSEL

Het zou geweldig zijn als alle kinderen een klein stukje speelgoed meebrengen. De organisatie zorgt dat dit speelgoed via Actie Schoenendoos naar kinderen in noodgebieden gaat. Zo krijgt de kerstgedachte ook praktisch vorm.
Ook houdbaar voedsel is welkom. In de H.Hartkerk staan manden waarin dit kan worden gelegd. Het voedsel is bestemd voor de Schiedamse voedselbank.

 

De tocht eindigt met een verhaal en muziek bij het kerststalletje in de Heilig Hartkerk. Daarna is er iets warms te drinken met lekkers. Nog even en het is Kerstmis...


  


Vrijwilligers en kinderen van onze kerk doen de stukjes speelgoed in schoenendozen. De inhoud wordt aangevuld met dagelijkse benodigdheden, zoals schriftjes, potloden, tandenborstel, etc. Vervolgens wordt de schoenendoos versierd en mooi ingepakt en gebracht naar de organisatie van ACTIE SCHOENENDOOS. Met een geldelijke bijdrage voor een tegemoetkoming in de verzendkosten worden de schoenendozen vervoerd en uitgedeeld aan kinderen. De organisatie kent een vrijwilligster die in Afrika heeft meegeholpen met het uitdelen van de schoenendozen aan kinderen. Zij spreekt nog steeds vol enthousiasme over de geweldige reactie van kinderen die een schoenendoos in ontvangst nemen.

 

<=terug