Home Algemeen Agenda Gorzenklok Web-kapel Geschiedenis Kerkgebouw Vr.Stichting


COMMUNICANTJES 2011     <=terug

Op zondag 29 mei is het 1e Communiefeest in de H. Hartkerk
Dit feest wordt opgeluisterd door het Kinderkoor, voor deze gelegenheid aangevuld met broertjes en zusjes van de communicantjes, klasgenootjes, kinderen die al eerder hun 1e communie hebben gedaan.
               

De communicantjes 2011

VERSLAG VOORBEREIDING APRIL 2011.

De voorbereiding voor de  1e communie 2011  is in volle gang.

Jos, Jaap, Hugo, Fleur, Nina,Selma, Layla en Jasmijn; zij zijn tijdens de viering van Palmpasen aan de parochie voorgesteld. Zij gingen door een poort gevormd door kinderen en mensen uit de kerk. Zij riepen elkaar om ook door de poort te komen. Daarna in processie met de palmpaasstokken, het was een groot feest.

Tijdens de bijeenkomsten gaan wij ook door de Poort, steeds met een ander thema. Thema's , die inmiddels behandeld zijn, zijn erbij horen( de poort van 1001 namen), de poort die altijd open staat en de poort van al het goede dat ons gegeven is.

Elke bijeenkomt zijn de kinderen door de poort geroepen, bij  hun naam, de laatste keer mochten zij vertellen wat hun gegeven is, en waarvoor zij dankbaar zijn.

Wat ook in de bijeenkomsten steeds terugkeert is het aansteken van de speciale communiekaars, en even een gebed om dankbaarheid voor ons samenzijn.

Het verhaal bij het thema, uit de bijbel, is meestal door de kinderen thuis al een keer gelezen, en zij lezen het mee uit hun eigen communiemap.

En natuurlijk ontbreken de bezoekjes aan de kerk niet. Zo hebben wij samen met pastoor Biesjot om het doopvont gestaan, en hebben de kinderen uitleg gekregen over het dopen. 1e Paasdag zal Jos Bakkers, een van de communicantjes, tijdens de viering gedoopt worden.

Ook hebben de kinderen een kaarsje op mogen steken bij Maria, de moeder van Jezus. Daarbij hebben zij een gebedje voor mogen lezen, en ook in stilte voor iemand in hun directe omgeving mogen bidden. Dit is te zien op de foto's die geplaatst zullen worden op de site.

En als laatste vinden we ook nog tijd om te knutselen, in de communiemap en voor op het prikbord achter in de kerk.

Het is nu vakantie, en de kinderen hebben genoeg meegekregen om te doen..een stripboek over het lijdensverhaal, de kruisweg voor kinderen. Als laatste hebben zij vooruitlopend op het volgende thema de "dobbelsteen van de liefde"(Chiara Lubich) meegekregen, waar zij in de vakantie mee aan de slag gaan en proberen daarmee te doen zoals Jezus deed.Algemeen

Op 16 maart 2011 start het communieproject met een ouderavond.
De voorbereiding van de communicantjes begint op 27 maart. 

Het project dat de interparochiële werkgroep Eerste Communie bij de voorbereiding zal hanteren is 'Door de Poort'.
De voorbereiding en de communieviering (zondag 29 mei 2011) is in de H. Hartkerk.