Home Algemeen Agenda Gorzenklok Web-kapel Geschiedenis Kerkgebouw Vr.Stichting


KERSTLICHTJESTOCHT 2010     <=terug

Kerstlichtjestocht in Schiedam

Op zondagmiddag 19 december is er in Schiedam een Kerstlichtjestocht voor kinderen van ongeveer 4 t/m 10 jaar. De tocht begint bij molen De Nolet, om 17.00 uur, als het al flink donker is. Alle kinderen krijgen een kerstlichtje mee en gaan op pad. Onderweg komen ze figuren uit het kerstverhaal tegen. 

 

Ook de herders hebben het goede nieuws van het kerstkind gehoord, maar hebben die arme herders wel een cadeautje om mee te brengen voor het pasgeboren kindje? Daar kunnen de kinderen natuurlijk voor zorgen! Het zou geweldig zijn als alle kinderen een klein stukje speelgoed meebrengen. De organisatie zorgt ervoor dat dit speelgoed naar kinderen in noodgebieden gaat. Zo krijgt de kerstgedachte ook praktisch vorm.

 

De tocht eindigt met een verhaal bij het kerststalletje in de Heilig Hartkerk. En voor iedereen is er iets te drinken met lekkers erbij.

(klik op FLYER voor een flyer van de lichtjestocht in .pdf-formaat)
  


Vrijwilligers en kinderen uit onze parochie doen de stukjes speelgoed in schoenendozen. De inhoud wordt aangevuld met dagelijkse benodigdheden, zoals schriftjes, potloden, tandenborstel, etc. Vervolgens wordt de schoenendoos versierd en mooi ingepakt en gebracht naar de organisatie van ACTIE SCHOENENDOOS. Met een geldelijke bijdrage voor een tegemoetkoming in de verzendkosten worden de schoenendozen vervoerd en uitgedeeld aan kinderen. De organisatie kent een vrijwilligster die in Afrika heeft meegeholpen met het uitdelen van de schoenendozen aan kinderen. Zij spreekt nog steeds vol enthousiasme over de geweldige reactie van kinderen die een schoenendoos in ontvangst nemen. 

<=terug