Home Algemeen Agenda Gorzenklok Web-kapel Geschiedenis Kerkgebouw Vr.Stichting


DAKLEIEN MET CRUCIFIX     <=terug

STEUN HET JONGERENWERK: SCHAF EEN LEI AAN! Misschien heeft u er al een gekocht, of ze zien liggen achterin de kerk: de leien van het dak van de Heilig Hartkerk.
Zij hebben jarenlang in de tuin van de pastorie gelegen, totdat het idee ontstond om er iets mee te gaan doen.
De leien zijn schoongemaakt door onze tuinman en van een corpus Christi voorzien door een van onze vrijwilligers van de jongerengroep. Zo ontstond een waar kunstwerkje.

De leien zijn 60 jaar oud en in 1949 op het kerkdak en de torenspits aangebracht, ter vervanging van de leien die in 1926 (kerk) en 1927 (torenspits) zijn geplaatst. De leien zijn afkomstig uit een leisteengroeve in Noord-Frankrijk en hebben het 40 tot 60 jaar uitgehouden. De laatste leien uit 1949 zijn in 2007 vervangen door een derde serie, in het kader van de grote renovatie van de kerkgebouwen in de jaren 2007-2009. 

 

De leien met crucifix zijn in beperkte oplage te koop voor 12,- per stuk (voor  parochianen) en voor  15,-  (voor niet-parochianen).
De lei is ook verkrijgbaar in cadeauverpakking. Een mooie doos met aan de binnenzijde stro en een beschermende doorzichtige nopjeszak waarin de lei zit. Met deze cadeau-verpakking komt er 3,- op de prijs van het kunstwerkje. Als u een van deze leien aanschaft, steunt u daarmee de activiteiten van de jongerenwerkgroep van de parochie.
Wilt u een kruisje bestellen, mail dan naar info@heilighartkerk.nl, met vermelding van uw adresgegevens. We zullen dan contact opnemen om te kijken hoe verzending of aflevering kan geschieden.


<=terug