Home Algemeen Agenda Gorzenklok Web-kapel Geschiedenis Kerkgebouw Vr.Stichting


FRANCISCUS - DIERENZEGENING 4-10-2009     <=terug

WERELDDIERENDAG 2009
De Heilig Hartkerk was dit jaar een goede plaats om Werelddierendag te vieren. Op 4 oktober, het feest van Sint Franciscus, zette onze kerk zijn deuren gastvrij open voor de dieren van Schiedam. De dieren en hun eigenaars konden, als zij dat wilden, een zegenwens ontvangen. Voorganger was diaken Ronald Dits.

Klik op: persbureau Reuters (geplaatst 4-10-2009)
Klik op: krantenartikel AD regio Rotterdam (geplaatst 5-10-2009)
Klik op: H.Hartfotogalerij voor een grote serie foto´s (geplaatst 5-10-2009) 
Klik op: De Binnenkant november 2009 (geplaatst 6-11-2009)

     

De Dierenzegening vond plaats achter in de kerk, tussen twee uur en vier uur 's middags. Een deel van het programma speelde zich ook buiten, voor de kerk, af.

Om 14.15 uur was er een korte viering, die geheel in het teken stond van Sint Franciscus en de liefde voor dieren die hij ons voordeed. Dieren zijn immers heel belangrijk voor mensen, maar ook voor God.
´s Middags waren er dierenmassage, een verhalenhoek (kinderen vertelden over hun dier), een vertelhoek (kinderen werden dierenverhalen voorgelezen), een foto-hoek, waar bezoekers met hun huisdier op pde foto konden. Verder aanwezig waren vrijwilligers van Provider, de Dierenambulance (met zieke-dieren-auto), tafels waar kinderen tekeningen konden maken. Centraal stond de dierenzegening, waar veel belangstelling voor was.Ruim 90 mensen maakten de viering mee, 150 mensen de activiteiten. En de dieren? Tientallen honden (de koster telde er 50!), 2 vissen, 5 cavia´s, vele knuffels. Geen katten en vogels.
Lekkers en drinken was er voor de mensen en de dieren.
Massaal aanwezig was de pers. Ongeveer 8-9 schrijvende en fotograferende journalisten van plaatselijke bladen, van het AD en zelfs twee fotografen van internationale persbureaus, waaronder Reuter.<=terug