Home Algemeen Agenda Gorzenklok Web-kapel Geschiedenis Kerkgebouw Vr.Stichting


DE KETELFACTORY     <=terugGebruikte tafelvoorwerpen gezocht!

Het project 'Tafel van herinnering aan de Gorzenbewoners' is in volle gang. Kris Knook, kunstenaar en woonachtig in de Gorzen, verzamelt serviesgoed en andere voorwerpen en verhalen die u herinneren aan een moment aan tafel. Deze zaken zijn bestemd voor een unieke kunsttafel van herinneringen aan de Gorzen. Breng uw spullen en verhalen, of laat ze ophalen. Het kan van alles zijn dat op die eettafel stond: een kopje of bord, een krant of briefje, een tafelkleed, een boek, een beeldje of een kandelaar en een verhaal van een bijzonder moment in de Gorzen.

 

Iedere Gorzenbewoner kan meedoen. De voorwerpen en verhalen kunnen gebracht worden naar het wijkcentrum Zuid, Dwarsstraat 42 of opgehaald worden door Kris Knook, 06 – 41 66 99 97.

 

De opening was op 22 maart van 15.00 tot 17.00 uur in de Ketelfactory, Hoofdstraat 44. Het kunstwerk is daar te zien en zal zich nog ontwikkelen tot eind april.

 

We kunnen uitzien naar een boeiend werk ontstaan met behulp van de Gorzenbewoners. Alle hulp wordt zeer gewaardeerd.
Golflengte 3114
De Gorzen Gouden Palm: een wijk op film

Op vrijdag 17 april vindt er in de expositieruimte van De KetelFactory een speciale avond plaats met films gemaakt over, in en door De Gorzen. Deze filmavond is onderdeel van het kunstproject Golflengte 3114, dat met verschillende bijdragen het karakter van de Gorzen onderzoekt. Iedereen is voor De Gorzen Gouden Palm uitgenodigd om filmpjes in te zenden en zijn of haar filmportret te delen. Hiermee wordt het beeld van De Gorzen steeds meer compleet. Het kunnen oude familiefilmpjes zijn op ouderwets 8 mm of recente opnames gemaakt met een mobiele telefoon. De interessantste, spannendste, ontroerendste filmpjes worden op vrijdagavond 17 april vanaf 19.30 uur in De KetelFactory vertoond. De filmer van het beste Gorzenportret gaat die avond met De Gorzen Gouden Palm naar huis.

Oproep
Lever je oude of nieuwe film over De Gorzen in om op 17 april mee te dingen naar De Gorzen Gouden Palm! Je kunt je inzending(en) langs brengen bij het Clubhuis Zuid of mailen naar info@kunstalliantie.nl.

De Gorzen Gouden Palm maakt onderdeel uit van het kunstproject Golflengte 3114. Met dit project wordt door middel van een aantal kunstenaarsbijdragen een portret gemaakt van de wijk De Gorzen. Kunstenaars Kris Knook, Alite Thijsen en Diet Wiegman maken objecten en video's geïnspireerd door de geschiedenis, de verhalen en de bewoners van De Gorzen. Deze 'works in progress' zijn ook tijdens de tentoonstelling nog in volle ontwikkeling.

Tot en met 25 april is de expositie van de gemaakte kunstwerken nog te bekijken van vrijdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur (met uitzondering van Goede Vrijdag en Eerste Paasdag).

Meer informatie over het project is te lezen op www.golflengten.nl.

Golflengte 3114
Gorzen Gouden Palm
Vrijdag 17 april
Aanvang: 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur
De KetelFactory, Hoofdstraat 44, Schiedam

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Marinda Verhoeven, tel. 010 – 246 76 00, marinda@300procent.nl

Het kunstproject Golflengte 3114 is een project van stichting Kunstalliantie en wordt georganiseerd door Julia Snikkers (OOKC), Ineke Hagen (stichting Mooi Werk) en Marinda Verhoeven (300procent). Zij delen een werkplek in De KetelFactory. Golflengte is het eerste gastproject dat plaats vindt in De KetelFactory.<=terug